mandag 17. mai 2010

Om ruinerte tidsskjemaer og andre fanterier

Tjollahopp.

Dagen har endelig kommet for en oppdatering av bloggen, saa naa kan man med god samvittighet legge fra seg pensumboekene og gaa ut av kontoret sitt (Christiaaan!).

Aehm. Vi forlot dere sist i tarsierland, med Disneyliknede dyr som den kvinnelige halvdelen hadde vanskelig for aa forlate. Men vi hadde hoert rykter om et paradis, og med et fly og en humpete busstur senere var vi der. BE hadde vaaknet med ryggen i skjev vinkel (ikke koedd), men fant ut at oel i paradis var medisinen. I Paradis moette vi og paa to amerikanere vi hadde bumpet paa tidligere, nemlig paa tigersafari i India. Med biff ismoert pepper og cognacsaus til kvelds og Verdens Beste Snorkling like ved doerutgangen, bestemte LoekenTufte seg for at her skulle man bli. Og aa bli ble vi. Knis. Selv om ord fort blir fattige naar man skal beskrive paradis, proever jeg meg likevel. Tenk deg kalksteinformasjoner av fjell, turkisblaatt hav, hvit sandstrand og nemoer saa lang oyet (under vann) rekker. Gang det med 10 og du faar El Nido. Vi har allerede vaert paa en del paradisliknende steder, men dette stedet faar tidligere oeystopp til aa se ut som Moss en graa regndag. Ikke pent altsaa for de som ikke er lokalkjent.

Etter en uke med snorkling til huden skrumper inn, var vi ikke klare for aa dra, men flybilletter var kjoept og med stort vemod viftet vi hadet til Paradis. Fra Filippinene stoppet vi opp en dag i Singapore (nytt land serru), og merket oss at vi plutselig ikke var i Asia lengre. Med skyhoeye priser paa alt, kroep vi forskremt i seng rundt 21. Men det var etter vi hadde tuslet rundt i den ekstremt plettfrie byen og sjekket ut litt uteliv ("Hooters"). Siden jeg ikke fikk lov av BE aa ta jobben de tilboey meg paa "Hooters", dro vi med foerste fly ut av landet og inn i et nytt - Kambodsja.

Forelskelse ved foerste blikk. Det er vel det som beskriver vaart foerste inntrykk av landet. Vi kom fram til fantastiske "Golden Mango Inn" som slaar knockout paa alle steder vi har bodd denne turen. Foeles som 3-stjernes hotell for budsjettpris. Gratis tuk-tuk inn til byen og. Sukk. Nok reklame, tilbake til programmet. I denne byen kalt Siem Reap traff vi paa en tilfeldig egersunder som vi bestemte oss for aa sjekke ut litt templer med. Selv om BE proevde seg med kommentaren "Har jo sett ruiner foer da lizom" mens han slurpet i seg siste resten av Singaspore Sling, reiste han seg til slutt fra fiskemassasjen og ble med.

OMG caps lock. Vi visste jo at Angkor og templene rundt omkring skal vaere fantastisk, men at det var SAA fantastisk ante vi virkelig ikke. Tre dagers billetten vaar virket litt lite, og det er ikke fjernt om vi drar tilbake. For her har du alle ruiners Mor. Det er stort, enormt, storslagent og litt smaaskummelt paa en merkelig maate. En surreal foelelse ligger over hele omraadet og minnekortet i baade hjernen og kameraet ble fullt hver dag. Angkor Wat var et selvfoelgelig hoydepunkt, med uhoverlige mennesker som ogsaa ville se soloppgang i fred og ro. Ha. Av andre templer (av de parotgtjue vi saa) som maa nevnes er Bayon, med sine taarn av ansikter. Beng Mealea var en klatreeksursjon som gjorde opplevelsen enda mer fantastisk. Traer greinet seg rundt og var sprengt ut av ruinene. Jeg kunne nevnt fler, men for aa ikke kjede Leseren saa gir jeg meg her. Men forbered dere for tidens bildeshow av ruiner naar vi kommer heimat. Ta med oel. :)

En viktig dag har og blitt feiret, nemlig selveste nasjonaldagen. BE var foerst utroestlig fordi han ikke fikk vifte med flagg og rope hoeyt "Hurra"i barnetoget i Oslo, men kviknet opp med litt tempeltitting. Siden poelse i vaffel ufattelig nok ikke var aa oppdrive i denne byen, noeyde vi oss med biff, peppersaus og floetegratinerte poteter. Og is til dessert da. Det dugde.

Selv om Siem Ream og templene var ufattelige kule, har vi en agenda og tiden er stram. Dermed bar det paa bussen til Battambang i dag tidlig. Nettopp ankommet, og her skal tiden fordrives med vandring blant kolonibygninger, rusling langs jernbanelinjen og ta et saakalt bambustog.

Inntil videre. Adios.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere